Lid worden! 

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets zijn er bij Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Alles is mogelijk bij Scouting Pius XII en teamwork staat bij ons centraal.
Avontuur, samenwerken, fantasie, verantwoordelijkheid, creativiteit, veiligheid, ontwikkeling, zelfstandigheid, respect en plezier zijn nog maar een paar van de kernwoorden die van toepassing zijn op waar we bij Scouting Pius XII voor staan.

Lijkt het jou ook leuk om lid te worden van Scouting Pius XII? Of lijkt het je SUPER om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Neem dan contact op met het Groepsbestuur of de betreffende speltak. 

Vrijwilligers: het HART van de vereniging! 

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers, zij zijn het hart van onze vereniging. Zonder enthousiaste vrijwilligers is er geen scoutingspel voor onze jeugd en jongeren mogelijk. Scouting Pius XII staat voor haar vrijwilligers, maar ook voor uitdaging in Landgraaf. Bij Scouting Pius XII maken we het mogelijk dat kinderen, tieners, pubers en volwassenen op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur en in de stad kunnen beleven. Samenwerken, ontwikkeling en plezier zijn hierbij de kernwaarden die scouting zo uniek maken! 

Misschien weet je al 100% zeker dat je vrijwilliger wilt worden bij de Scouting Pius XII, of wil je ons tijdelijk ondersteunen door een maatschappelijke stage of misschien ben je je nog aan het oriënteren welk type vrijwilligerswerk precies bij jou past. Misschien wil je gewoon af en toe een steentje bijdragen en daarbij scouting ervaren als plusscout, of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? In alle gevallen willen wij je graag meer vertellen over wat het betekent om vrijwilliger te zijn bij Scouting Pius XII.

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Dan is Scouting Pius XII op zoek naar jou! Neem contact met ons op! 

Leiding worden bij Scouting Pius XII

Als leidinggevende bij één van onze leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Wil je meer weten? informeer naar de mogelijkheden bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Bij onze Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen de "Scouting Academy".

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland. De ervaring die je opdoet bij Scouting Pius XII in combinatie met de trainingen, is een mooie aanvulling op je curriculum vitea en bijna zeker toepasbaar op je werk of opleiding. 

Heb je interesse, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met het groepsbestuur: we kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken!

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste 'nieuwe leiding'. De opkomsten die je meedraait duren 2 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt!

Enthousiast? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met het groepsbestuur.
Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens. 

Geen leiding, WEL vrijwilliger

Naast de leidinggevenden die in de Scouting Pius XII  zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Ook zijn we altijd blij met mensen die bij groepsactivitieten en speltakactiviteiten kunnen uithelpen met diverse werkzaamheden. Misschien wil je ons wel 1x per maand helpen om het Oud Papier ophalen in de wijk op te halen. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden.

Wil jij een bijdrage leveren aan onze groep? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op voor de mogelijkheden.

Vrijwilliger binnen de Scouting Regio Zuid-Oost Limburg

In Nederland zijn er 46 Scouting regio's. De regio's ondersteunen de Scoutinggroepen in hun werkgebied met onder andere activiteiten en trainingen. Je kunt vrijwilliger worden op regioniveau, bijvoorbeeld als bestuurder of als trainer bij Scouting Academy.

Heb je interesse? Neem dan contact op voor meer informatie.


Vrijwilliger bij Scouting Nederland

Ook op landelijk of zelfs internationaal gebied kun je een bijdrage leveren als Scoutingvrijwilliger. Projecten, evenementen en andere gave uitdagingen op jouw vakgebied of misschien wel helemaal buiten jouw vakgebied: je vindt ze bij Scouting! De leukste vacatures vind je in het online vacatureoverzicht. Door te reageren op een vacature meld je je aan als landelijk vrijwilliger. Weet je nog niet precies wat je wilt doen, maar wel als vrijwilliger aan de slag bij Scouting Nederland? Dat kan natuurlijk ook. Reageer als open sollicitatie en het landelijk HRM-team neemt contact met je op voor een toffe vrijwilligersjob.

Wel verbonden blijven aan Scouting maar liever geen actieve rol als vrijwilliger vervullen? Word dan sponsor of meld je aan bij de club van 100.

Sponsor worden of lid van de Club van 100

Heb je een warme band met Scouting Pius XII en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van meiden en jongens in onze maatschappij, zonder een actieve rol als vrijwilliger te vervullen? Word dan sponsor! Zo dat wij op je kunnen steunen en daar waar mogelijk van je diensten, goederen of kwaliteiten gebruik mogen maken. Als sponsor van Scouting Pius XII geef je ons een steuntje in de rug en draag je bij aan het realiseren van mooie projecten en de ontwikkeling van het Scoutingspel. Als tegenprestatie en dankjewel zullen wij je uitnodigingen voor Scoutingactiviteiten bij onze groep, zodat je als sponsor betrokken wordt bij Scouting Pius XII.
Een andere manier om een bijdrage te leveren is door lid te worden van de Club van 100 van Scouting Pius XII. Leden van deze club steunen de vereniging jaarlijks dmv. een eenmalige bijdrage van 100 euro. Scouting Pius XII is haar club van 100 zeer dankbaar.

Wil je ons graag steunen? Neem dan contact op voor meer informatie.

 

Wij werken samen met
Stichting leergeld &
Jeugdfonds sport en cultuur