• Nieuwe voorzitter

  30-01-2019: Afgelopen groepsraad (dat is de vergadering met alle staf en bestuursleden van onze vereniging) ben ik gekozen als nieuwe voorzitster van Pius XII en daar ben ik heel trots op! Graag stel ik me via deze weg even aan jullie voor.

  Hallo allemaal,   

  Ik ben Evelien van Limbeek, moeder van Floor (jr-scouts) en Stijn (welpen) en als sinds mijn 7e jaar lid van Scouting. Toen ik Patrick (mijn man) leerde kennen heb  ik de overstap gemaakt naar Pius XII en daar loop ik intussen dus ook alweer zo’n kleine 15 jaar rond. Ik heb binnen Pius verschillende rollen vervuld zoals staflid van de (junior)scouts, groepsbegeleider, plusscout en kan dus wel zeggen dat ik, hoewel ik ‘ import’  ben, de groep wel aardig ken. 

  In al die jaren heb ik geleerd dat  scouting de meest geweldige leerschool is die je je kunt voorstellen. Niet alleen binnen de groep krijg je mogelijkheden om je te ontwikkelen, maar ook daarbuiten en overal vond ik gelijkgestemde scouts. Op die manier ben ik ook in het organiseren van regionale en provinciale activiteiten gerold. Allemaal geweldige ervaringen die ik iedereen kan aanraden !!! Bij het steunpunt scouting Limburg ben ik ook een tijd als trainer en praktijkcoach (coach en opleider van praktijkbegeleiders) aan de slag geweest, omdat in het ondersteunen van de ontwikkeling van mensen mijn passie ligt. In het dagelijks leven werk ik als teamleider bij de opleiding Verloskunde bij Zuyd hogeschool.

   De beslissing om me kandidaat te stellen als voorzitter heb ik niet over een nacht ijs genomen, maar ik heb hier goed over nagedacht. Ik heb daarnaast ook twee maanden de tijd genomen om samen met de zittende bestuursleden af te tasten om te bepalen of we samenwerken van beide kanten zien zitten. Na de afgelopen maanden kan ik gelukkig concluderen dat ik de samenwerking met de zittende bestuursleden graag wil oppakken (en zij gelukkig ook met mij ;-)). 

  Binnen onze groep hebben we een rijkdom aan stafleden, bestuursleden en ondersteuners die met heel veel enthousiasme zorgen voor een geweldige scoutingervaring voor onze jeugd en dat allemaal in hun vrije tijd! (Heeft u zich wel eens gerealiseerd dat alle stafleden minimaal een week verlof opofferen om met de jeugdleden op kamp te gaan? ). Ik vind het fantastisch dat ik voorzitster mag zijn van deze mooie vereniging en samen mag werken met alle vrijwilligers. Pius XII is een scoutingclub is waar ik bij wilt horen, waar je je mag ontwikkelen en waar je je thuis voelt! Misschien iets voor u? We kunnen altijd hulp gebruiken en zijn op dit moment specifiek op zoek naar mensen die de begeleiders van de explorers (15-18 jaar op vrijdagavond) komen versterken! 

  Mocht u interesse hebben of gewoon een keertje het gesprek aan willen gaan dan stel ik dat heel erg op prijs! Ik ben geregeld op het HK te vinden, maar ook bereikbaar per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 045-5317562.

 • Opening Jubileumjaar Scouting Pius XII

  25-01-2019: Scouting Pius XII viert in navolging van haar oprichting d.d. 19 september 1959 komend jaar haar 60 ste verjaardag. Dit zien we als vereniging toch als een bijzondere mijlpaal in het bestaan van de scoutinggroep en dat willen we met onze leden en hun familieleden vieren. 2019 Wordt dan ook een feestelijk jaar met hele leuke activiteiten in het thema "Carnival".

  Zondag 20 januari werd het jubileumjaar door onze groepsbegeleider Gerrit geopend in de gerenoveerde kampvuurkuil waar het vuurtje al lekker gestookt werd. Na een speech waarin werd teruggekeken naar het afgelopen jaar en een vooruitblik werd gegeven, werd de kampvuurkuil omgedoopt. Pastoor Jongen zegende de kampvuurkuil en de gedenksteen werd onthuld. Voortaan noemen we de kampvuurkuil weer de Serrarenskuil. Deze naam komt voort uit het eerbetoon aan het 25 jarig aalmoezenierschap van pastoor Ed Serarrens. Zie ook ons artikel over pastoor Ed Serrarens door te klikken op de link

  Naar aanleiding van de diverse trainingen die gevolgd zijn door stafleden, mocht Gerrit de bijhorende kwalificaties uitdelen. Chappeau voor de stafleden!! Terwijl het kampvuur zijn laatste rookpluimen liet ontsnappen, was het tijd voor een groepsfoto. Om de gelederen weer een beetje op te warmen werd er gestart met een fototocht die ons door de Kakert en het Leenderbos liet lopen. Onderweg werden we getrakteerd op lekkere warme chocomel en een wafeltje. Eenmaal terug op het HK werd de opening afgesloten. Gezien de grote opkomst en de gezellige sfeer was het een geweldige opening van het jubileumjaar geworden.

   

   

 • Scouting PiusXII NU ook op INSTAGRAM!!! 

  22-01-2019: Vanaf vandaag heeft Souting Pius XII ook een account op instagram. 

    

  Kom en volg ons allemaal! 

 • Spellenmiddag voor ouderen

  21-01-2019: Scouting Pius XII Landgraaf gaat samen met de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen) maandelijks spellenmiddagen organiseren voor ouderen.

  Elke eerste woensdag van de maand kunt u vanaf 14:00 uur terecht in het clubgebouw van Scouting Pius XII, gelegen aan de Kakertsweg 85, 6371 GB Landgraaf. De eerste keer is woensdag 6 februari. Het geplande einde van de middag is 16:30 uur.

  U hoeft geen lid van de KBO te zijn iedereen vanaf 50 jaar is welkom. Er zijn diverse spelen aanwezig, b.v. kaarten, Rummikub, sjoelen en schaken. Indien u een bepaald spel wilt spelen, kunt u dit ook mee nemen. Deelname aan deze activiteit is gratis, wel wordt er een bijdrage gevraagd voor koffie of thee. Voor € 2,- per persoon kunt u gehele middag onbeperkt koffie of thee drinken. KBO-leden betalen € 1,75 per persoon.

  Aanmelden is niet nodig. Hebt u vragen vooraf dan kunt u contact opnemen met Sjaak Reumkens Tel. 06-22434670.

   

 • Winnaar!

  "Wie verzint de Beste Slogan?"

  Jullie hebben hem waarschijnlijk allemaal al zien hangen, de nieuwe banner boven de poortingang van ons terrein. De slogan is geworden: 

  "Het vuur dat brandt al 60 jaar, Scouting Pius XII is nog lang niet klaar!" 

  Maar wie heeft dat nou verzonnen? 

  Er waren veel inzendingen. Heel leuke, creatieve, buitenlandse, op elkaar lijkende, diepzinnige en goede inzendingen. Het bestuur heeft een selectie gemaakt en vervolgens de aanwezigen op groepsraad laten stemmen op de slogans die zij het meest geschikt vonden. De reeds gebruikte slogan kreeg de meeste stemmen en degene die hem bedacht heeft een heerlijke slagroomtaart. Hij was er erg blij mee, zoals je kan zien op de foto. Pascal, gefeliciteerd!