Plusscouts

Binnen onze groep hebben wij sinds 2010 officieel een afdeling Plusscouts, die voornamelijk bestaat uit oudere leden die geen vaste functie binnen groep (meer) hebben maar wel lid willen blijven of worden van Scouting Pius XII. Tot in de loop van 2004 bestond hiervoor de "Vereniging Vrienden van Scouting". In 2004 heeft deze aparte vereniging besloten binnen Scouting Nederland en de aangesloten groepen verder te gaan als Plusscoutskringen.

Vaak hebben deze kringen wat weg van een Stam met het grote verschil dat de leden ouder zijn. Met het oprichten van de Plusscouts-kring binnen onze groep zijn er volop mogelijkheden ontstaan om als groep contact te houden met kader- of bestuursleden die (tijdelijk) niet meer actief kunnen zijn. Ook ouders, vrienden en oud-leden die bereid zijn af en toe te helpen bij activiteiten kunnen Plusscout worden. 

Binnen onze scoutinggroep hebben de Plusscouts, net als de Stam, één afgevaardigde met stemrecht in de groepsraad.

Een deel van de groep Plusscouts komt in principe op vrijdagavond van 19:30 - 22:00 samen. Daarnaast is er op wisselende momenten een bijeenkomst met de uitgebreidere groep Plusscouts. Het programma kan variëren van een gezellige avond op het H.K. of in de kroeg tot een workshop fotografie of primitief koken. 

Coordinator van de Plusscouts is:

Beat Ortmans Plusscouts
   

Voor alle vragen over de Plusscouts, het programma en de opkomsten kun je contact opnemen met Beat via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
De plusscouts hebben ook een eigen facebook groep.

Wij werken samen met stichting leergeld