Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij?

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.   

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Rabo Clubactie 2022

01-09-2022: Vorig jaar heeft Scouting Pius XII wederom een leuk bedrag van de Rabobank mogen ontvangen. Dankzij jullie stemmen. Dit jaar gaan wij dit weer aan u vragen. Stemmen kan in de periode van 5 september t/m 27 september 2022!! Dan mogen klanten van de Rabobank drie stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging(en).

 Het zou fantastisch zijn wanneer jij en jouw familie & vrienden jullie stemmen willen geven aan Scouting Pius XII. Hiermee steun je onze scouting activiteiten in zijn diverse facetten in de regio. Het is voor onze vereniging belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zodoende stemmen te vergaren voor de verschillende doelen die daar genoemd worden.


In 2021: De uitslag is binnen van de Rabo Clubsupport. De stemmen zijn geteld. Maar liefst 50.980 stemmen zijn afkomstig uit Zuid-Limburg Oost, waar het verenigingsleven van oudsher een belangrijke plek inneemt in de samenleving! De stemmen zijn verdeeld over de 799 clubs die dit jaar hebben deelgenomen aan Rabo ClubSupport.

In totaal heeft de Rabobank zo’n kleine 12.000 euro aan de 14 deelnemende Scouting- en 2 Jong NL groepen in de regio uitbetaald.
Het bedrag voor Scouting Pius XII is 920 euro en daarmee de hoogste bijdrage die we tot nu toe hebben mogen ontvangen!

Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubsupport op de Rabobank website Rabo ClubSupport - Rabobank.

Alvast bedankt voor jouw steun!

Hoort zegt het voort!
 

Belangrijke datums


16 dec. Vredeslicht
24 dec. Levende kerststal P&P
6 jan. Nieuwjaarsactiviteit 
13 feb. Carnavalsoptocht
1-3 mrt. Welpenweekend
17 mrt. Boekenbeurs
1 april Bunny Hap&Hop


Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met
Stichting leergeld &
Jeugdfonds sport en cultuur