Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij?

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.   

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

We mogen weer, we doen het weer!

04-05-2022: De afgelopen periode is Scouting Pius XII weer lekker actief bezig geweest met van alles en nog wat. Na 2 jaar corona perikelen, waren we daar ook allemaal heel erg aan toe. We hadden wat opstart problemen, moesten weer een beetje wennen aan onze actieve rol, maar toen dat een keer opgang was verliep alles op rolletjes. 

We hebben weer zoveel mooie dingen samen en met elkaar mogen doen, hieronder een impressie. We zijn naar de filmochtend geweest in de Quatro theaters, de welpen hebben meegeholpen bij de paddentrek in Landgraaf en meegelopen met de mini-mars in Sittard. Met Pasen was er weer een gezamenlijke Bunny Hop voor leden en niet-leden en heel veel eitjes. Ook de dodenherdenking hebben we als van ouds samen bij de kerk gehouden en leden geworven op de oranje braderie met koningsdag. 

Onze scouts hebben deelgenomen aan het RSW en zijn er met de 1e plaats vandoor gegaan en maken zich nu klaar voor het LSW. De welpen hebben samen met vele andere welpen uit de regio in Hoensbroek een fantastische Jungledag gehad.  

En er staat nog meer op de planning. Een stafweekend, de welpenbattle en we gaan weer oud ijzer inzamelen. En last but not least ..... natuurlijk ons groepskamp, ook dat staat bijna voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal al heel veel zin in! 

  

 

 

 

 

Heb je na het zien van deze foto's ook zin gekregen in scouting. Meld je dan nu aan en kom 4x GRATIS kijken bij ons. 

Belangrijke datums


4 nov. Natuurwerkdag
4-5 nov. Beverweekend
10-12 nov. Welpenweekend
12 nov. St. Maarten
25 nov. Oud ijzer
9 dec. Wafelactie
16 dec. Vredeslicht
24 dec. Levende kerststal P&P
6 jan. Nieuwjaarsactiviteit 

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met
Stichting leergeld &
Jeugdfonds sport en cultuur