Jungledag

Jaarlijks organiseren veel regio's een jungledag voor alle welpen uit de regio. De jungledag staat altijd in een thema dat landelijk bepaald wordt. De regio's geven hier dan zelf invulling aan. De welpenhorde van Scouting Pius XII doet elk jaar mee met deze jungledag. De welpen beleven avonturen met uitdagende activiteiten en leren ook de welpen van andere scoutingverenigingen kennen. De jungledag is elk jaar weer een feestje, zoals je op de foto's wel kunt zien. 

Meer info. 

Jungledag 2022: Mor gaat de wereld rond in tig kleuren;

Na 2 jaar pauze mocht het dan eindelijk weer en wat hadden we er zin in. Ook dit jaar waren we met bijna 300 welpen en stafleden om van de jungeldag een geslaagde dag te maken. Het weer zat mee en wat hebben we genoten op de sportvelden van het St. Janscollege in Hoensbroek waar dit jaar de Jungledag plaats vond. 

Thema: Shanti laat Mor kennis maken met het internet en Instagram. Mor vindt dit geweldig en gaat helemaal los. Hij wil de mooiste foto’s van hem en de andere jungledieren maken. Maar of die er ook zo blij mee zijn?

    


Jungledag 2019: Die Rontjie van Afrika;

Thema: Er is iets vreemds gespot in de Jungle. Niemand weet wat Het is. Is het een beest? Is het een rots? De Jungledieren gaan op onderzoek uit en belanden in Afrika! Samen met hun Afrikaanse tegenhangers moeten ze uitzoeken hoe ze terug naar huis kunnen.

Met bijna 300 welpen en stafleden was het een geslaagde dag. Het was mooi weer en de aangeboden spellen waren heel divers. Net als voorgaande jaren werden er spellen aangeboden in de 8 verschillende activiteiten gebieden. De welpen konden zelf kiezen vanaf een waslijn welk spel ze wilden gaan spelen. Deze jungledag werd gehouden nabij scouting de Stutters in Hoensbroek. Na afloop was er voor de staf nog een BBQ. 

 

Jungledag 2018: Bonje in Wonderland;
Dit jaar draait alles om het terugvinden van Rikki Tikki Tavi. Hij is per ongeluk in de magische wereld van wonderland terecht gekomen. De welpen moeten hem gaan zoeken... 
Voor het eerst een jungle dag met de nieuwe regio. Dat betekend ruim 250 welpen bij elkaar. Een hele grote groep. Maar wat was dat gezellig. 
Binnen de 8 activiteiten gebieden werden er veel spellen en activiteiten aangeboden, waar de welpen in groepjes aan moesten deelnemen. Steeds samen met of tegen een groepje van een andere scouting. Heel divers. 
Het was een leuke dag, met goed weer en gezelligheid. De jungledag was bij scouting Jan Baptist in Heerlen. 

Op naar volgend jaar! 

Jungledag 2017: Thema: Binnenstebuiten; 
De jungle is geraakt door een magische meteoriet. Nu zijn bijna alle dieren met elkaar verwisseld. Mor ziet eruit als Ikki en Mang als Hathi. Dat werkt natuurlijk niet! Kunnen de welpen er samen met Oe voor zorgen dat het evenwicht weer terugkeert in de jungle? Tijdens diverse spellen en een leuk toneelstukje zijn de welpen en stafleden aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen. De jungledag was dit jaar op scouting Bekkerveld.

Jungledag 2016: Thema: De toekomstboom
De junglebewoners zijn in rep en roer als er een groep houthakkers in de jungle komt die allerlei bomen om wil hakken om er landbouwgrond van te maken. Er zijn namelijk bomen bij die erg bijzonder zijn voor de junglebewoners. Kunnen ze de houthakkers leren om geen bomen te kappen, maar om juist samen te leven met de natuur? Tijdens diverse activiteiten en spelletjes waarbij behendigheid en scoutingtechniek getoetst werden zijn de welpen aan de slag gegaan om het bos te redden. Deze keer waren we uitgenodigd bij scouting Nuth. 

 

Wij werken samen met
Stichting leergeld &
Jeugdfonds sport en cultuur