Scoutifestatie

De scoutifestatie is een regionaal scouting evenement dat georganiseerd word door de regio Parkstad Limburg en regio Carboonland. Het is een activiteitenweekend waarmee we willen laten zien wat scouting te bieden heeft voor jongeren. Voor alle scouts van 5 tot 18 jaar uit onze regio zullen verschillende activiteiten aangeboden worden. Scouting midden in de samenleving. De eerste scoutifestatie was in 2005. Daarna heeft deze nog plaats gevonden in 2010 en 2016 en zal dit jaar (2018) ook weer plaatsvinden. Scouting Pius XII zal ook dit jaar weer mee doen met dit grote evenement wat deze keer in Brunssum zal plaatsvinden. 

2018: Op 1 en 2 september vond in het centrum van Brunssum en in het vijverpark de scoutifestatie plaats. Het weer was prachtig en de omgeving heel erg gastvrij. Het was een geweldig evenement, waarbij scouts uit de regio's Parkstad en Carboonland (vanaf nu samen "regio Zuid Oost Limburg" genoemd) met elkaar scouting hebben gepresenteerd als een geweldige hobby oftewel lifestyle! 

Ook al onze speltakken hebben deelgenomen aan de scoutifestatie en een geweldig weekend beleefd. De bevers en welpen hebben de hele zaterdag middag diverse spellen gespeeld, mad science beleefd en heerlijk gespeeld. Voor de Jr. Scouts waren er ook geweldige activiteiten en samen deden ze mee aan de challenge 100. De scouts en explorers zijn zelfs een nachtje blijven slapen bij de vijvers tussen de eendjes. Het was een geweldig weekend. Wij danken dan ook alle mensen en vrijwilligers die zich ingezet hebben om dit evenement tot een fantastisch weekend te maken.

Website scoutifestatie 2018