Activiteiten op Basisscholen

Scouting Pius XII laat zich graag zien in onze samenleving. We proberen dan ook om aan veel activiteiten binnen en buiten Landgraaf deel te nemen. En niet alleen voor ons eigen plezier, soms ook voor het plezier van anderen. We zijn dan ook regelmatig te vinden op Landgraafse basisscholen om scouting onder de kinderen te brengen. Dat kan zijn tijdens een open dag of gewoon als een workshop. Hoe dan ook.....we doen het graag! 

Interesse om ons uit te nodigen? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tipi's bouwen OBS de Harlekijn 2017: 
Voor de groepen 7 en 8 hebben we een workshop Tipi's bouwen gegeven. Een aantal explorers en stafleden hebben de school bezocht en zijn met de kinderen aan de slag gegaan. Eerst een kort lesje knopen maken. De platte knoop en de mastworp zijn natuurlijk een must om te kennen als je een tipi wilt bouwen. De kinderen waren enthousiast en de tipi's bijzonder. Het was een hele leuke middag voor onze leden en ook voor de leerlingen en docenten van de school. 

 

Eindejaarsfeest Basisschool de Harlekijn 2016:
Tijdens het eindfeest van de school hebben we met een aantal scouts en stafleden ons geprofileerd op het schoolplein. De kinderen konden bij ons met touw een poppetje knopen. De animo was groot.