Regionale Scouting Zwemwedstrijden (RZW)

Elk jaar medio november organiseert de regio voor alle verenigingen in zwembad Otterveurdt in Hoensboek, de Regionale Scouting Zwemwedstrijden. Voor groot en klein, jong en oud, iedereen mag eraan deelnemen. Iedereen die meedoet krijgt een naambandje voor op het uniform en voor iedereen die in de prijzen valt is er een medaille. 
Afgelopen jaar (2017) deed scouting Pius XII sinds lange tijd weer mee aan deze wedstrijden. Het is goed bevallen en we gaan dit zeker vanaf nu vaker doen. 

RZW 2019: Ook dit jaar hebben we weer deelgenomen aan de zwemwedstrijden. Met een mooie groep welpen, staf en plusscouts hebben we ons best gedaan. We hadden deze keer zelfs een spandoek. Ons doel was om scouting Amicus te verslaan, maar helaas...zij deden dit jaar niet mee. Onze deelnemers zijn ook dit jaar weer in de prijzen gevallen. 

 

RZW 2018: Voor de 2e keer op rij, heeft Scouting PiusXII weer deelgenomen aan de regionale scouting zwemwedstrijden. Ook dit jaar hebben we weer prijzen in de wacht gesleept. Het zwemmen ging, zoals altijd, per speltak en op geslacht. Iedereen moest 1 baantje schoolslag, 1 baantje vrije slag en 1 estafette zwemmen. Van onze groep deed 1 bever mee, Madelief. Zij won 2 tweede prijzen, voor de schoolslag en voor de vrije slag. Van de welpen hadden we 3 deelnemers, Valentijn, Pepijn en Rosalie. Ook deze kanjers hebben ontzettend goed hun best gedaan! Verder hebben er ook nog 4 stafleden, van de welpen en de explorers, meegedaan. Ook zij wonnen diverse prijzen. De wisselbeker ging dit jaar weer naar Scouting Amicus, die met een flinke afvaardiging van hun scouting aanwezig waren. Het was een hele leuke middag en we hopen volgend jaar met nog meer deelnemers mee te doen en scouting Amicus in te maken, zodat deze beker, net als die van het RSW in ons lokaal mag gaan blinken! 

RZW 2017: Onze welp Chanell Smeijsters deed dit jaar als enige mee aan de wedstrijden. Ze deed het heel erg goed en viel dan ook met de estafettegroep in de prijzen.