RSW

Regionale Scouting Wedstrijden

Ieder jaar een paar weken voor Pinksteren worden door de gefuseerde regio's Parkstad Limburg en Carboonland de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) gehouden. 
Het is elk jaar weer een gezellig weekend met een uitdagend programma in een wisselend flitsend thema. 

Scouts (10-15 jr.) kamperen geheel zelfstandig onder toezicht van ervaren leiding en laten zich van hun beste kanten zien. Uniek bij het RSW is dat er 2 groepen zijn waarin onderscheidt wordt gemaakt: de trainingsploegen (scouts die nog veel moeten leren en ook deelnemen samen met een staflid) en de wedstrijdploegen (scouts die zelfstandig werken op RSW en kans maken om naar het LSW te gaan). Binnen deze 2 groepen zijn de scouts per scoutinggroep ingedeeld in ploegen van ongeveer 6 scouts.

De wedstrijden lopen als een rode draad door het weekend programma. De ploegen worden o.a. beoordeeld op kampeertechniek, pionieren, tochttechniek en koken, maar de meeste punten kunnen de ploegen verdienen op de onderdelen samenwerken, sfeer en creativiteit. Voor ieder dus iets om in uit te blinken. Aan het eind van het weekend laat de uitslag zien welke ploegen er gewonnen hebben en dus de strijd mogen voortzetten op de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). 

Website RSW
Website LSW