Omgeving

Aan de Kakertsweg in Landgraaf vind je Scouting Pius XII. Als je vanaf de weg het pad volgt, kom je al snel bij ons rustig gelegen gebouw, dat aan de rand van het Kakertsbos ligt. Vanaf ons terrein loop je via het bospoortje direct het bos in en kan je prachtige boswandelingen maken richting Leenderkapel of Slot Schaesberg.

Op ruim 2 km. afstand ligt een groot winkelcentrum, Winkelcentrum Op de Kamp. Elke donderdag vind hier de weekmarkt plaats.
Ook liggen er binnen een straal van 4 km. diverse fast-food restaurants in de buurt zoals Subway, Domino's en Mac Donalds. Ook bij Grillroom Middle East kan je lekker eten bestellen. 

Landgraaf beschikt ook over een treinstation, station Landgraaf. Het station ligt binnen een straal van 2 km. vanaf het gebouw en ligt dus op loopafstand. Op het station kan je met de NS via een directe verbinding naar Heerlen en Maastricht of richting Eygelshoven en Kerkrade. Op het andere station stopt de Eurogiobahn, een Duitse treinverbinding die direct naar Aachen HB gaat.
Verder zijn er in de buurt ook buslijnen richting Heerlen en Kerkrade.

Attracties zoals SnowworldGaia Zoo Kerkrade (dierentuin)Megaland (pinkpop terrein),  Mondo VerdeContinium Discovery Center, Zwembad d'r Pool, de Brunsummerheide met schaapskooi en sterrenwacht, Kinderstad, de Valkenier, Kasteel Hoensbroek en nog veel meer diverse uitgaansgelegenheden  zijn gemakkelijk met de auto en openbaar vervoer te bereiken. Vergeet niet de Leisure Dome in Kerkrade, de perfecte plek voor veel sportieve en uitdagende activiteiten.
Ook ben je heel dicht bij de Duitse grens. Binnen 30 minuten ben je in het centrum van Aken, een stad met een rijke historie.

Gezien de ligging en de ruimte die we hebben, is Scouting Pius XII terecht trots op haar gebouw en alles wat daarbij hoort. 

Wil je meer weten over de omgeving van Landgraaf?
Kijk dan eens op Parkstad Limburg. Een samenwerkingsverband van de gemeentes Landgraaf, Kerkrade, Heerlen, Brunssum, Onderbanken, Simpelveld, Voerendaal.

 

 

Wij werken samen met
Stichting leergeld &
Jeugdfonds sport en cultuur