Het laatste Pius Nieuws

Huldiging Huub Minten bij jubilerende scouting Pius XII

22-09-2019: Tijdens het feestweekend van het 60 jarig jubileum van Scouting Pius XII, heeft dhr Huub Minten een Koninklijk Onderscheiding in ontvangst mogen nemen van burgemeester Raymond Vlecken.

Huub zet zich al zo'n 30 jaar in voor Scouting Pius XII. Mede door zijn bestuurlijke kwaliteiten en enthousiasme voor de vereniging is Scouting Pius XII gegroeid van een club met 35 leden begin jaren negentig tot 175 leden in 2019. Als lid van de bouwcommissie heeft Huub zijn ondernemerschap ingezet om een schitterend HK te realiseren. Ook zette Huub zich als vrijwilliger in voor allerlei activiteiten zoals de scoutingloterijen, de wafelverkoop, zomerkampen, promotieactiviteiten , ledenwerfacties etc. Huub is niet alleen een bekende naam maar ook een bekend gezicht niet alleen bij Scouting Pius XII maar ook bij andere clubs. Fluit- en Tambourcorps St. Paulus bracht een serenade ter gelegenheid van Huub’s onderscheiding. Al bijna 25 jaar ondersteunt Huub geheel belangeloos de St Paulus.  Hij verzorgt het transport van de instrumenten evenals de inwendige mens bij optredens en stelt al jaren ruimten ter beschikking voor verenigingsactiviteiten. Sinds 2004 draagt Huub ook de Poolse kinderen een enorm warm hart toe via de Stichting Bruggen van Vriendschap, waarvoor hij beschermheer is. Door de ondersteuning van Huub  kunnen 40 arme Poolse kinderen uit Sejny deelnemen aan vakantieweken in Landgraaf en omgeving. De jaren lange betrokkenheid bij het gemeenschapsleven in Landgraaf maakt Huub tot een zeer gewaardeerd persoon die deze Koninklijke Onderscheiding dan ook toekomt. Wij feliciteren Huub van harte!

Komt dat zien, komt dat zien......

Sinds de zomer van 2018 organiseert scouting Pius XII een boekenbeurs in ons eigen clubgebouw.

Op de boekenbeurs worden veel verschillende boeken aangeboden. We hebben kinderboeken, romans en themaboeken. Daarnaast verkopen we ook LP's, DVD's en CD's en spellen. De keuze is reuze. Beide zalen van ons gebouw staan vol met kraampjes. De opbrengsten van deze boekenbeurs worden voor een kwart gedoneerd aan de stichting Samen Delen, regio Parkstad. De overige inkomsten komen direct ten goede aan de speltakken van onze vereniging.

Bekijk onze agenda om te zien wanneer de eerstvolgende boekenbeurs is. De toegang tot de beurs is gratis.

Met de opbrengst van 1 van de eerste boekenbeurzen is er voor onze bevergroep een prachtige nieuwe speeltafel aangekocht. Zij zijn dan ook de meewerkende vrijwilligers ontzettend dankbaar voor dit gebaar.