Welkom op de website van Scouting Pius XII

 

 Het laatste Pius Nieuws....


Jungle-dag 2018

02-06-2018: Het Thema: Dit jaar draait alles om het terugvinden van Rikki Tikki Tavi. Hij is per ongeluk in de magische wereld van wonderland terecht gekomen. De welpen moeten hem gaan zoeken... 

Voor het eerst een jungle dag met de nieuwe regio. Dat betekend ruim 250 welpen bij elkaar. Een hele grote groep. Maar wat was dat gezellig.
Binnen de 8 activiteiten gebieden werden er veel spellen en activiteiten aangeboden, waar de welpen in groepjes aan moesten deelnemen. Steeds samen met of tegen een groepje van een andere scouting. Heel divers.
Het was een leuke dag, met goed weer en gezelligheid. Op naar volgend jaar! 


Kampexperience 2018

31-05-2018: Het zomerkamp is voor vrijwel elke Scout hét hoogtepunt in het jaar. Niet alleen wordt hiermee het jaar afgesloten, ook krijg je de gelegenheid om langere tijd met de jeugdleden op pad te gaan en grootse avonturen te beleven.

Maar, hoe zorg je er nu voor dat je zomerkamp het hoogtepunt van het jaar wordt? 
Of voorkom je dat er onvoorziene zaken gebeuren waardoor het misschien wel een dieptepunt gaat worden! 

Om voor onze leden een nog beter zomerkamp te kunnen bieden zijn er van onze groep een aantal stafleden van verschillende speltakken naar de kampexperience 2018 geweest om samen met ervaren trainers en andere deelnemers te werken aan persoonlijke kennis en vaardigheden die nodig zijn om een verantwoord en geweldig scoutingkamp te organiseren en begeleiden. Ze hebben een leuk en leerzaam weekend gehad en zijn helemaal klaar gestoomd om van het komende zomerkamp een topkamp te maken. 

 


Dodenherdenking 2018

04-05-208: Jaarlijks op 4 mei vindt de dodenherdenking plaats bij de Petrus & Pauluskerk in Schaesberg - Landgraaf. In de kerk vindt dan een viering plaats en na deze viering is er een herdenking buiten de kerk bij het oorlogsmonument. Zo ook dit jaar. 

Bij deze herdenking zijn veel verenigingen aanwezig zoals de schutterij en harmonie. Uiteraard ook de leden van onze scouting om verschillende taken voor hun rekening te nemen.
Zo doen wij sinds een paar jaar de wensboom vullen met de vredeswensen van onze welpen en bevers. Verder heeft 1 van de jr. scouts iets vertelt over de vrede bij de wensboom en een scout een aantal vredeswensen opgelezen. Ook hebben de scouts samen met kinderen van de schutterij de vlaggen gehesen. Een lid van de stam heeft een gedicht voorgedragen, de kransen werden gelegd en als afsluiting mocht iedereen een bloem leggen bij het monument. Een mooie herdenking met een lekker zonnetje en een fris windje. 


Rabobank clubkas actie: We kunnen weer stemmen!!!

03-05-2018: De laatste jaren hebben we door middel van de clubkas actie van de Rabobank het een en ander bij elkaar gesprokkeld. Ook dit jaar willen we deze kans niet aan ons voorbij laten gaan!

Stemmen kan in de periode van 8 mei t/m 23 mei! In die periode mogen klanten van de Rabobank drie stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging(en). Leden van de Rabobank mogen zelfs vijf stemmen uitbrengen. Van het totaal aantal stemmen dat je ontvangt, mag je er 2 op eenzelfde vereniging uitbrengen en de resterende stemmen kun je aan de andere deelnemende verenigingen geven. Elke stem is dus geld waard voor de samenwerkende verenigingen. De waarde van een stem wordt bepaald door de Rabobank het maximale beschikbaar gestelde bedrag van € 150.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.

Het zou fantastisch zijn wanneer jij en jouw familie en vrienden jullie stemmen willen geven aan Scouting Pius XII. Hiermee steun je onze scouting activiteiten in zijn diverse facetten in de regio. Het is voor onze vereniging belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zodoende stemmen te vergaren voor de verschillende doelen die daar genoemd worden.

Pas voortijdig je gegevens aan bij de Rabobank zodat zij deze code per E-mail kunnen toe laten komen. Zodat stemmen nog gemakkelijker word. In jouw mail van de Rabobank staat ook de definitieve link om te stemmen.

Hoort zegt het voort!! 


Oranje Braderie Landgraaf 2018

27-04-2018: De dag begon fris, maar in de middag brak de zon door en dat zorgde er mede voor dat we een stralende en warme dag gehad hebben op de Oranje braderie in Schaesberg. Zoals elk jaar, stond ook dit jaar op Koningsdag een deel van ons clubje op de braderie hun beste beentje voor te zetten. We hadden deze keer een mooie in het oog springende plaats op de markt, waar wij zeer tevreden over zijn. Al snel kwamen er kinderen met hun ouders om mee te doen onder begeleiding van de explorers met de verschillende spelletjes die we klaar gezet hadden of om te knutselen met elastiekjes en touw. Ook bij onze frietenwagen, bezet door de stam, waren voldoende klanten om de kas van de explorers te spekken voor hun zomerkamp naar Zweden. Er zijn veel flyers uitgedeeld en we hopen dat er binnenkort een aantal nieuwe gezichten bij de speltakken verschijnen. Natuurlijk hebben we ook heel veel bekende gezichten gezien. Het was er gezellig en we willen dan ook iedereen bedanken die zich vandaag heeft ingezet of even de moeite heeft genomen om ons een bezoekje te brengen. Het was al met al een zeer geslaagde zonnige dag. 


Jeugd Sport en Cultuurdag sportpark Ter Waerden

20-04-2018: Voor de 8ste keer op rij was er vandaag op sportpark Ter Waerden in Waubach de sport en cultuurdag voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Landgraafse basisscholen, in het kader van de nationale Koningspelen.
In totaal waren er 30 verschillende workshops waar de klassen op konden inschrijven. 1 van de workshop was die van Scouting Pius XII. We waren er voor de 2e keer om een workshop te verzorgen aan deze leerlingen. Er waren veel bekende gezichten vanuit onze jr. scouts groep, maar ook heel veel nieuwe, waarvan we hopen dat er een paar aan de stok zijn blijven plakken.
Met een klein clubje van de staf hebben we Scouting Pius XII vertegenwoordigd en de kinderen een workshop laten beleven met diverse scoutingspellen. Het levend pacman spel viel heel goed in de smaak bij de kinderen en was zeker voor herhaling vatbaar. Hieronder een paar foto's voor een impressie. 

 


Winnaars op het RSW 2018

19-04-2018: Afgelopen weekend was bij Kasteel Schaesberg het RSW. Met een paar obstakels op de weg zijn al onze Scouts en Jr.Scouts aan de slag gegaan om er een geweldig weekend van te maken. Het weer was goed, de mensen waren leuk en de omgeving fantastisch. Het was een mooi en goed georganiseerd RSW met als thema: Opposites Attract. 

Na een weekend hard werken en het beste beentje voor zetten, kunnen we met recht KEI-TROTS zijn op al onze Scouts en Jr. Scouts. Dit jaar gingen er niet 1, maar 2 prijzen mee naar het H.K. van Pius XII. Beide wisselbekers, die voor de wedstrijden en die voor de trainingsploegen, gewonnen door onze kids. 

Bij de Jr.Scouts deden dit jaar 2 trainingsploegen mee; de #Unicorn Squad, zij zijn 5e geworden en de Vijfeneenhalve dwergen wonnen de 1e plaats. Van onze scouts deden er 3 ploegen mee; Daarvan is the Royal Family op de 1e plaats geëindigd en de Piusketiers op de 2e plaats. Deze 2 ploegen mogen naar het LSW. Hartstikke goed gedaan en heel veel succes op het LSW! 

  


Nostalgisch natuurbeheer in Kapellerbos

19-04-2018: Zaterdag 28 april gaat Natuurmonumenten in samenwerking met vrijwilligers van het Groene Lint en de Groene PK’s met werkpaarden hout uitslepen in het Kapellerbos in Landgraaf. Het hout wordt naar Scouting Pius XII gebracht en daar als brandhout later verkocht. Bezoekers zijn welkom bij dit groene spektakel van 09.00 tot 14.00 uur. Adres: parkeerplaats Leenderkapelweg, Landgraaf. Boswerkzaamheden
De vrijwilligers van het Groene Lint hebben de afgelopen winters de bomen, die door de storm zijn beschadigd opgeruimd en het bos weer veilig gemaakt voor de wandelaars. De zogenaamde toekomstbomen, zoals de eiken- en beukenbomen hebben ze vrij gesteld zodat deze meer ruimte krijgen om te groeien. Verder hebben zij ook een oude meidoornhaag, een landschapselement weer zichtbaar gemaakt. De vrijwilligers van het Groene Lint werken elke donderdag buiten het broedseizoen in het Kapellerbos. Het is dus echt winterwerk. Voor dit stoere werk kunnen zij nog hulp gebruiken: wil jij ook helpen dan kun je je melden bij Natuurmonumenten E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T. 045-521 25 22. 

Trekpaarden aan het werk
Met deze boswerkzaamheden is veel hout vrijgekomen, voornamelijk boswilg en berk. Dit hout is moeilijk bereikbaar voor machines en mede daarom heeft Natuurmonumenten besloten om dit uitslepen van het hout met paarden te laten doen. ‘De Groene PK’s’ is een vriendengroep van eigenaren van onder andere trekpaarden die graag deze vorm van oude ambacht in ere wilt houden. Het doel is om zoveel mogelijk kennis en kunde van de inzet van trekpaarden in land- en bosbouw te behouden. 


Overkapping geplaatst

28-03-2018: Afgelopen week was het eindelijk zo ver.... de overkapping is geplaatst. Een prachtige toevoeging aan ons gebouw. Vanaf nu kunnen alle speltakken bij alle weersomstandigheden hun opkomsten buiten laten plaatsvinden, en dat is natuurlijk geweldig! Het is niet alleen een functionele toevoeging, maar ook esthetisch is het een prachtige eyecatcher voor ons gebouw geworden. Er zitten mooie spots in het dak die het terras in de avond prachtig verlichtten. We kunnen nu al zeggen dat we veel plezier gaan beleven aan de overkapping. Scouting Pius XII bedankt iedereen die geholpen heeft dit te realiseren! 

De Welpen hebben de overkapping al uitgebreid getest tijdens hun weekend. Helemaal goedgekeurd! 

dinsdag 17 juli 2018