Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij? 

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging, van klein tot groot, draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.  
Scouting Pius XII bestaat reeds 60 jaar en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met meer dan 150 leden. Sinds 2015 beschikt Scouting Pius XII over een schitterend nieuw gebouw aan de rand van het Kakertsbos.

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Oud metaal inzamelactie 

13-09-2021: Na het succes van de vorige keer, maken we het weer mogelijk om je oud metaal in te leveren bij onze scouting. Om scouting voor onze jeugd mogelijk te blijven maken zijn de centjes in de clubkas belangrijk. Door het wegvallen van grote festivals en activiteiten als bron van inkomsten door Corona proberen we met andere acties om toch wat geld in het laadje van de penningmeester te krijgen.

We hebben daarom weer een oud metaal inzamel actie georganiseerd voor zaterdag 9 oktober 2021. Heb je thuis iets van oud metaal liggen, leg het aan de kant en kom 9 oktober tussen 10-16 uur naar het HK toe en lever het in. Wij gaan dit dan weer netjes scheiden en afvoeren.

Hebben jullie hierover vragen, laat het dan weten!
 

Belangrijke datums

 


1 okt: Overvliegen
8 okt: Oud ijzer actie
14 okt: Stam weekend
21 okt: Weekend Jr. Scouts
28 okt: Explo weekend
5 nov: Natuurwerkdag
12/13 nov: Beverweekend
25 nov: Welpenweekend
10 dec: Wafelactie

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met stichting leergeld