Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij? 

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging, van klein tot groot, draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.  
Scouting Pius XII bestaat reeds 60 jaar en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met meer dan 150 leden. Sinds 2015 beschikt Scouting Pius XII over een schitterend nieuw gebouw aan de rand van het Kakertsbos.

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Wafelactie 2020

De WAFELACTIE is sinds jaren een traditie bij scouting Pius XII. Met de hele groep gaan we er door weer en wind een dagje op uit om zoveel mogelijk heerlijke wafels te verkopen langs de deuren van Landgraaf. De actie levert onze vereniging elk jaar een leuke cent voor nieuwe materialen of leuke activiteiten op.

Helaas kunnen we dit jaar door corona deze traditie niet op de gebruikelijke manier voortzetten. We kunnen niet langs de deuren gaan om iedereen van wafels te voorzien. Dit jaar kunnen de leden alleen in hun eigen privékring wafels verkopen. We rekenen daarom ook extra op jullie allemaal! 

Maar natuurlijk is het ook mogelijk voor andere mensen die onze vereniging een warm hart toedragen om direct wafels te bestellen via de vereniging. 

De wafels kosten:

5 stuks “bakkers suikerwafels” kosten €5.00 euro
10 stuks “bakkers suikerwafels” kosten €8.00 euro
Een volle doos 30 stuks “bakkers suikerwafels” kost €20.00 euro

1 pak met 7 “chocolade suikerwafels” kosten €3.50 euro
2 of meer pakken “chocolade suikerwafels” kosten €3.00 euro/pak

Iedereen kan wafels verkopen tm. 28 november. Uiterlijk dan moeten de bestelformulieren en het geld ingeleverd worden bij je speltak. 

Klik hier voor het bestelformulier. 

Belangrijke datums

 

25 - 30 dec.: Kribkestocht Landgraaf
12 + 13 maart: NL doet (ovb.)
19 - 21 maart: Welpenweekend (ovb.)
3 april: Mini-mars (ovb.)
5 april: Bunny Hop (ovb.)
5 juni: Welpenbattle

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met stichting leergeld