Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij? 

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging, van klein tot groot, draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.  
Scouting Pius XII bestaat reeds 60 jaar en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met meer dan 150 leden. Sinds 2015 beschikt Scouting Pius XII over een schitterend nieuw gebouw aan de rand van het Kakertsbos.

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Jippie....we mogen weer! 

Beste Leden en ouders/verzorgers, 

Met de recente versoepelingen van de Corona maatregelen zijn vanaf 11 mei weer opkomsten in de buitenlucht mogelijk geworden.

We kunnen echter niet op dezelfde voet verder gaan als voor de Corona crisis en hebben ook op onze locatie voorzorgsmaatregelen moeten treffen en onze stafleden geïnstrueerd hoe om te gaan met de nieuwe situatie.
We leven nu in een 1,5 m. maatschappij waarbij ten behoeve van de gezondheid van onze leden aanvullende afspraken nodig zijn, die we met zijn allen proberen zo goed mogelijk na te leven. Lees hier welke afspraken dat zijn. 

De junior scouts hebben de aftrap gedaan, met gepaste afstand. En wat was iedereen blij dat het weer mocht!Voor de opkomsten van de stam (18+) volgen spoedig nieuwe instructies.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief vernemen we dit gaarne van u.


Met vriendelijke groeten,

Wim Lenoire
Secretaris Scouting Pius XII

Belangrijke datums

 

12 dec.: Wafelactie
11, 12 &13 dec.: Scouts weekend
18,19 & 20 dec.: Stam weekend
24 dec.: Levende kerststal P&P

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met stichting leergeld