Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij? 

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging, van klein tot groot, draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.  
Scouting Pius XII bestaat reeds 60 jaar en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met meer dan 150 leden. Sinds 2015 beschikt Scouting Pius XII over een schitterend nieuw gebouw aan de rand van het Kakertsbos.

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

75 jaar bevrijding

Wat is vrede? Wat is vrijheid? In deze coronatijd, waarbij iedereen al weken in quarantaine zit heeft het antwoord op deze vraag misschien nog wel meer diepgang als voorheen; De wereld in "oorlog" met een virus.

Normaal gesproken komen we op 4 mei bij elkaar om de doden te gedenken bij het oorlogsmonument bij de Petrus & Paulus kerk in Schaesberg. Helaas is dit door omstandigheden niet mogelijk. Toch willen wij ook dit jaar aandacht aan deze dag schenken. Explorers en Stam geven daarom namens ons allen in de vorm van een lichtje virtueel de vrede door aan iedereen!

Belangrijke datums

 

4 okt.: Overvliegen
30, 31 okt en 1 nov.: Welpen weekend
7 nov.: Natuurwerkdag
14 & 15 nov. Bever weekend
12 dec.: Wafelactie
11, 12 &13 dec.: Scouts weekend
18,19 & 20 dec.: Stam weekend

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met stichting leergeld