Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij? 

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging, van klein tot groot, draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.  
Scouting Pius XII bestaat reeds 60 jaar en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met meer dan 150 leden. Sinds 2015 beschikt Scouting Pius XII over een schitterend nieuw gebouw aan de rand van het Kakertsbos.

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Er is jammer genoeg een wachtlijst....

02-03-2020: Het gaat goed met Scouting Pius XII! We zijn een gezonde vereniging met een mooi gebouw en veel leden. Dat klinkt allemaal heel positief en dat is het natuurlijk ook. Desalniettemin hebben we bij onze Welpengroep helaas momenteel een wachtlijst moeten instellen.

De situatie op dit moment is zo dat we hebben uitgerekend dat na het overvliegen (Bevers die naar de Welpen gaan) de groep Welpen 30 kinderen groot zal zijn. Dit is echt het maximum van een groep Welpen om het nog leuk te houden voor de kinderen zelf en de stafleden. Dus we zijn genoodzaakt een wachtlijst aan te leggen.

Heb je interesse en wil je graag lid worden van onze Welpengroep, stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat er zodra er een plekje vrij komt contact opgenomen kan worden. 

Belangrijke datums

 

12 dec.: Wafelactie
11, 12 &13 dec.: Scouts weekend
18,19 & 20 dec.: Stam weekend
24 dec.: Levende kerststal P&P

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met stichting leergeld