Lid worden? 

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!
Word lid!

Ons Adres

Scouting Pius XII
Kakertsweg 85
6371 GB te Landgraaf
Telefoon: 045-5491800

 

 

Welkom op de website van Scouting Pius XII

Wat leuk dat je onze website ontdekt hebt. Je vind hier alle informatie die je weten moet over Scouting PIUS XII.

(Je moet inloggen om in het ledengedeelte te komen)

Wie zijn wij? 

Wij zijn van oudsher een katholieke scoutinggroep die al sinds 1959 bestaat. Voor iedereen bieden wij een actieve en uitdagende hobby, die voor velen zelfs doorslaat naar "a way of living". Alle leeftijdsgroepen (speltakken) van onze vereniging, van klein tot groot, draaien hun opkomsten gemengd, dus met jongens en meisjes samen. Dit is een bewuste keuze van onze vereniging. Bij ons ontwikkelen kinderen, jongeren en zelfs volwassenen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen hier de ruimte om te ontdekken en te leren.
Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.  
Scouting Pius XII bestaat reeds 60 jaar en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een gezonde vereniging met meer dan 150 leden. Sinds 2015 beschikt Scouting Pius XII over een schitterend nieuw gebouw aan de rand van het Kakertsbos.

Enthousiast geworden? 
Je mag 4x GRATIS met ons meedoen, kom en doe mee

Scouting Pius XII spreekt haar waardering uit! 

12-01-2020: In de afgelopen weken zijn er aan een aantal mensen binnen onze vereniging welverdiende waarderingstekens uitgedeeld!

Pius XII heeft de afgelopen periode helaas een beetje verzuimt om haar waardering uit te spreken richting haar vrijwilligers. Het was tijd om uit te spreken dat we alle inzet van iedereen die scouting Pius XII een warm hart toedraagt, zeer waarderen. Een aantal van ons zijn daarbij ook nog eens extra gedecoreerd met een tastbare waardering, de gouden Vos, de gouden Oehoe en het gouden Edelhert. Lees hier meer over deze waarderingstekens.

Op onderstaande foto, gemaakt tijdens de afsluiting van ons jubileum op 11 januari 2020, zie je bijna iedereen op een rijtje staan die een waarderingsteken heeft mogen ontvangen.
Van links naar rechts: Reinoud, Patrick, Marcel, Ralf, Peter, Renate, Max, Frans, Pascal, Sandra, Jan  en Huub. Hier ontbreken nog Wim en Tamara, die beide ook een waarderingsteken ontvangen hebben. 

We zijn ontzettend trots dat Scouting Nederland het met ons eens is, dat al deze mensen toppers zijn. Bijzonder trots zijn we op Marcel, die een gouden Edelhert heeft mogen ontvangen. Dat is het op 1 na hoogte waarderingsteken dat Scouting Nederland toekent aan haar vrijwilligers. 

Belangrijke datums

 

4 okt.: Overvliegen
30, 31 okt en 1 nov.: Welpen weekend
7 nov.: Natuurwerkdag
14 & 15 nov. Bever weekend
12 dec.: Wafelactie
11, 12 &13 dec.: Scouts weekend
18,19 & 20 dec.: Stam weekend

Naar de complete groepsagenda

Wij werken samen met stichting leergeld