Scouting Pius XII heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pius XII jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Organisatie Scouting Pius XII

De totale organisatie bestaat uit een groepsvereniging en een stichting. Binnen de groepsvereniging zijn de speltakken ondergebracht waarvan een afgevaardigd staflid zitting heeft in de groepsraad. De groepsvereniging heeft daarnaast een eigen groepsbestuur die de groepsraad leidt. De focus van de groepsvereniging ligt op het scoutingspel, leiding en speltakken met al haar leden. De stichting zorgt ervoor dat de groepsvereniging het scoutingspel kan spelen en faciliteert hun in de hiervoor benodigde materialen, HK en het buitenterrein en beheert de financiën.

Het groepsbestuur:

Voorzitter Vacature