Jungledag

Jaarlijks organiseren veel regio's een jungledag voor alle welpen uit de regio. De jungledag staat altijd in een thema dat landelijk bepaald wordt. De regio's geven hier dan zelf invulling aan. De welpenhorde van Scouting Pius XII doet elk jaar mee met deze jungledag. De welpen beleven avonturen met uitdagende activiteiten en leren ook de welpen van andere scoutingverenigingen kennen. De jungledag is elk jaar weer een feestje, zoals je op de foto's wel kunt zien. 

Meer info. 

Jungledag 2017: Thema: Binnenstebuiten; 
De jungle is geraakt door een magische meteoriet. Nu zijn bijna alle dieren met elkaar verwisseld. Mor ziet eruit als Ikki en Mang als Hathi. Dat werkt natuurlijk niet! Kunnen de welpen er samen met Oe voor zorgen dat het evenwicht weer terugkeert in de jungle? Tijdens diverse spellen en een leuk toneelstukje zijn de welpen en stafleden aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen. De jungledag was dit jaar op scouting Bekkerveld.

Jungledag 2016: Thema: De toekomstboom
De junglebewoners zijn in rep en roer als er een groep houthakkers in de jungle komt die allerlei bomen om wil hakken om er landbouwgrond van te maken. Er zijn namelijk bomen bij die erg bijzonder zijn voor de junglebewoners. Kunnen ze de houthakkers leren om geen bomen te kappen, maar om juist samen te leven met de natuur? Tijdens diverse activiteiten en spelletjes waarbij behendigheid en scoutingtechniek getoetst werden zijn de welpen aan de slag gegaan om het bos te redden. Deze keer waren we uitgenodigd bij scouting Nuth. 

 

woensdag 23 mei 2018