Nationale Natuurwerkdag

Elke eerste zaterdag van November is de Nationale Natuurwerkdag.
In Limburg hebben 600 vrijwilligers wilgen geknot, omgevallen bomen verwijderd en bospaden opgeschoond.

Scouting Pius XII doet elk jaar met veel inzet en plezier mee aan dit landelijk evenement.

2017: Voor de 7e keer doet scouting Pius XII mee aan de natuurwerkdag. Vanaf 10.00 uur s'morgens zijn de scouts en explorers in het Kakertbos bezig geweest om het bos gezond te maken. Jan Kuskens van IKL was wederom aanwezig om iedereen uit te leggen wat er gedaan moest worden en hoe je dat veilig kunt doen. Na een pauze met knakworstjes en soep sloten om 13.00 uur we welpen aan. Ook zij hebben hard gewerkt in het bos. Maar dat niet alleen.....de welpen hebben ook de knotwilgen die ze vorig jaar gepland hebben de eerste keer gesnoeid.

2016: Op de locatie Landgraaf in en bij het Kakertsbos namen ruim 50 leden van Scouting Pius XII voor de 6de keer deel aan deze werkdag met hulp en materiaal van het IKL en in het bijzonder met de hulp van Jan Kuskens ging de jeugd aan de slag. Terwijl de Scouts in het bos werkzaam waren,  hebben de welpen 10 nieuwe knotwilgen geplant. Langs onze "droge" greppel werden met een grondboor gaten gemaakt, de wilgen-staken werden schuin af gezaagd en vervolgens werden deze staken keurig op de rij gezet.

Onderstaande foto's tonen hoe enthousiast de Welpen aan de slag waren.

2015:
We hebben dit jaar hard gezaagd in het Kakertsbos nabij ons gebouw. Zagen, kappen, snoeien en opruimen. Met een grote groep leden hebben we flink wat werk verzet. Onder de begeleiding van Jan Kuskens van IKL hebben we weer een geslaagde natuurwerkdag achter de rug. En wat smaakt een kommetje soep dan lekker!

2014: (Info Volgt)

zondag 22 april 2018