Welkom op de website van Scouting Pius XII

 

 Het laatste Pius Nieuws....


Jeugd Sport en Cultuurdag sportpark Ter Waerden

20-04-2018: Voor de 8ste keer op rij was er vandaag op sportpark Ter Waerden in Waubach de sport en cultuurdag voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Landgraafse basisscholen, in het kader van de nationale Koningspelen.
In totaal waren er 30 verschillende workshops waar de klassen op konden inschrijven. 1 van de workshop was die van Scouting Pius XII. We waren er voor de 2e keer om een workshop te verzorgen aan deze leerlingen. Er waren veel bekende gezichten vanuit onze jr. scouts groep, maar ook heel veel nieuwe, waarvan we hopen dat er een paar aan de stok zijn blijven plakken.
Met een klein clubje van de staf hebben we Scouting Pius XII vertegenwoordigd en de kinderen een workshop laten beleven met diverse scoutingspellen. Het levend pacman spel viel heel goed in de smaak bij de kinderen en was zeker voor herhaling vatbaar. Hieronder een paar foto's voor een impressie. 

 


Winnaars op het RSW 2018

19-04-2018: Afgelopen weekend was bij Kasteel Schaesberg het RSW. Met een paar obstakels op de weg zijn al onze Scouts en Jr.Scouts aan de slag gegaan om er een geweldig weekend van te maken. Het weer was goed, de mensen waren leuk en de omgeving fantastisch. Het was een mooi en goed georganiseerd RSW met als thema: Opposites Attract. 

Na een weekend hard werken en het beste beentje voor zetten, kunnen we met recht KEI-TROTS zijn op al onze Scouts en Jr. Scouts. Dit jaar gingen er niet 1, maar 2 prijzen mee naar het H.K. van Pius XII. Beide wisselbekers, die voor de wedstrijden en die voor de trainingsploegen, gewonnen door onze kids. 

Bij de Jr.Scouts deden dit jaar 2 trainingsploegen mee; de #Unicorn Squad, zij zijn 5e geworden en de Vijfeneenhalve dwergen wonnen de 1e plaats. Van onze scouts deden er 3 ploegen mee; Daarvan is the Royal Family op de 1e plaats geëindigd en de Piusketiers op de 2e plaats. Deze 2 ploegen mogen naar het LSW. Hartstikke goed gedaan en heel veel succes op het LSW! 

  


Nostalgisch natuurbeheer in Kapellerbos

19-04-2018: Zaterdag 28 april gaat Natuurmonumenten in samenwerking met vrijwilligers van het Groene Lint en de Groene PK’s met werkpaarden hout uitslepen in het Kapellerbos in Landgraaf. Het hout wordt naar Scouting Pius XII gebracht en daar als brandhout later verkocht. Bezoekers zijn welkom bij dit groene spektakel van 09.00 tot 14.00 uur. Adres: parkeerplaats Leenderkapelweg, Landgraaf. Boswerkzaamheden
De vrijwilligers van het Groene Lint hebben de afgelopen winters de bomen, die door de storm zijn beschadigd opgeruimd en het bos weer veilig gemaakt voor de wandelaars. De zogenaamde toekomstbomen, zoals de eiken- en beukenbomen hebben ze vrij gesteld zodat deze meer ruimte krijgen om te groeien. Verder hebben zij ook een oude meidoornhaag, een landschapselement weer zichtbaar gemaakt. De vrijwilligers van het Groene Lint werken elke donderdag buiten het broedseizoen in het Kapellerbos. Het is dus echt winterwerk. Voor dit stoere werk kunnen zij nog hulp gebruiken: wil jij ook helpen dan kun je je melden bij Natuurmonumenten E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T. 045-521 25 22. 

Trekpaarden aan het werk
Met deze boswerkzaamheden is veel hout vrijgekomen, voornamelijk boswilg en berk. Dit hout is moeilijk bereikbaar voor machines en mede daarom heeft Natuurmonumenten besloten om dit uitslepen van het hout met paarden te laten doen. ‘De Groene PK’s’ is een vriendengroep van eigenaren van onder andere trekpaarden die graag deze vorm van oude ambacht in ere wilt houden. Het doel is om zoveel mogelijk kennis en kunde van de inzet van trekpaarden in land- en bosbouw te behouden. 


Overkapping geplaatst

28-03-2018: Afgelopen week was het eindelijk zo ver.... de overkapping is geplaatst. Een prachtige toevoeging aan ons gebouw. Vanaf nu kunnen alle speltakken bij alle weersomstandigheden hun opkomsten buiten laten plaatsvinden, en dat is natuurlijk geweldig! Het is niet alleen een functionele toevoeging, maar ook esthetisch is het een prachtige eyecatcher voor ons gebouw geworden. Er zitten mooie spots in het dak die het terras in de avond prachtig verlichtten. We kunnen nu al zeggen dat we veel plezier gaan beleven aan de overkapping. Scouting Pius XII bedankt iedereen die geholpen heeft dit te realiseren! 

De Welpen hebben de overkapping al uitgebreid getest tijdens hun weekend. Helemaal goedgekeurd! 

zondag 22 april 2018